neděle, dubna 05, 2015

Montessori aktivity za březen


Březen je za námi a tak tu mám malé shrnutí aktivit, co jsme se synem dělali. Dělali jsme i aktivity z minulého měsíce, dávám sem, ale jen nové věci. V březnu jsme byli nemocní, takže jsme hodně četli knížky a vyprávěli si, občas syn koukal i na videa na internetu.

Vyzkoušeli jsme leštění dřeva a syn si to zamiloval. Neustále hledá další dřevěné předměty, které by mohl čistit. Vydrží u toho opravdu dlouho.


Oblíbená aktivita je teď i skládání puzzle. Není to sice Montessori, ale syn do nedávna puzzle vůbec neskládal, nebavilo ho to. Je vidět, že teď má období skládání. Takže to vlastně podporuje Montessori teorii o tom, že děti mají různá období, co se zrovna chtějí učit.


Další puzzle, už je umí nazpaměť. Tyhle mají výhodu, že obsahují plakát, který je přesně veliký jako výsledný obrázek. Syn tedy staví puzzle přímo na podkladu. Moc se mi líbí, jak jsou vytvořené. Spousta skvělých detailů.


 Blíží se Velikonoce, tak jsme spolu seli řeřichu do skořápek od vajíček. Každý den se chodíme dívat jak roste. Po Velikonocích si ji dáme na chleba.


Konečně jsem sehnala tenhle tác na vajíčka. Měli ho v Tescu. Je super na různá třídění. Tady už s jarním nádechem.


Přemisťování vody pomocí pipety.


Fazole syna nepřestanou snad nikdy bavit.


Povídali jsme si o zelenině a proto jsem vytvořila tyhle kartičky.


Další způsob jak využít bonboniéru.


Oblíbená pohádková knížka v současné době.


Syna moc zajímají zvířata, tak si teď často prohlížíme tuhle encyklopedii. Vždy mě potěší, když syn pojmenuje nové zvíře.


Krásné velikonoce všem
L.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...