úterý, dubna 19, 2016

Vývojová stádia a giveaway o vývoj motýla

Life cycle of butterfly
Jak se probouzí příroda, vylézají také různí brouci, žížaly a motýli. Vše venku teď syna fascinuje, vše zkoumá a je nadšený z každého živého tvora, kterého najde.
Vytvořila jsem mu tento jednoduchý lapbook s vývojovými stádii. Syn pracoval s modely žáby a berušky. Ale to už dobře zná, protože jsme to už dřív dělali.


Více jsme se proto zaměřili na motýla. Vývoj motýla je krásně zachycen třeba na tomto videu.


Vyráběla jsem pro syna životní cyklus motýla z plsti a rozhodla jsem se, udělat radost i někomu dalšímu. Nedávno blog překročil 10 tisíc shlédnutí a tak je tato soutěž zároveň poděkováním vám čtenářům.

Výhra se skládá z: modelů z plsti, kartiček s obrázky a popisy a diagramu vývoje motýla


Pokud se chcete zúčastnit, napište mi do komentáře, co s dětmi děláte na jaře a připište svou e-mailovou adresu. Soutěž je pouze pro ČR.
Vítěze vyhlásím za měsíc, tedy 19.5. 2016
Přeji hodně štěstí
L.

9 komentářů:

  1. Nejprve musím pochválit krásný blog plný inspirací :-) Díky :-) Na jaře s dětmi děláme aktivity zaměřené na roční období (třídění předmětů a obrázků k danému období), hrajeme si s hmatovým pytlíkem (kde poznáváme předměty spojené s jarem), zakládáme herbář - přiřazujeme rostlinky k fotkám a řadíme třísložkové karty ...a spoustu dalšího :-)
    Přeji spoustu nových krásných nápadů :-)
    ivahavranova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za inspirativní blog. My na jaře zkoumáme vše co se venku hýbe, naposledy jsme hladili slepýše (neporušeného jsme ho samozřejmě vypustili zpět) a sbíráme kytičky, které sušíme na čaj. lidmilovat@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, tak to jsem ráda, že jsem sem " zabloudila".... Je tu tolika nových námětů! Děkuji za ně...
    A co děláme na jaře? Já osobně mám jaro nejraději - všechno ožívá... a tak se to snažím předat i dětem ve školce: Věnujeme se pozorování našeho stromu - ořešáku - v různých ročních obdobích, zkoušeli jsme pokus s větvičkami lípy / jedna bez vody, druhá s vodou /, vypěstovali jsme si travičku v obalu od CD nebo také řeřichu v květináči. Pozorujeme hmyz, žížaly, pučící pupeny, nové listy.... = všechny novoty na naší školní zahradce. Poznáváme první jarní květiny, a také jsme si zkusili namalovat modřenec nebo pampelišku. Objevujeme ten zázrak - jak se stane z malého semínka velká rostlina nebo dokonce i strom. Hmatem rozeznáváme různé druhy semínek, čichem zkoumáme vůni různých druhů bylinek. Vyrobili jsme si květy ze slaného těsta a nazdobili je různými semeny, také jsme vyráběli květiny z kartonu omotáváním - bavlnkou, zkoušeli jsme z proužků sestavit slovo LEN, zkoušeli jsme pokus s potravinářskými barvami a listy čínského zelí - abychom přišli na to, jak rostlinky pijí, zkoumali jsme = co všechno je v hlíně. Vyrobili jsme si máslo ze šlehačky, zkoušeli jsme - jak se dojí kravička / s gumovou rukavicí/. Navlékali jsme jarní náhrdelník - kousky brček + květinky z raznic...... Je toho mnoho... Přeji všem krásné a pohodové jarní dny. Renata re.kv@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Na jaře, v létě, na podzim i v zimě se snažíme co nejvíc chodit ven, jelikož starší syn je výrazně sportovně založený a naprosto neutahatelný torpédo. Zkoumací aktivity sie občas zafungujou, ale velká sláva to zatím není, nejradši by permanentně lítal s balonem a podobně... :-) rennfri@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, krásný blog plný inspirace.
    Na jaře, ale nejen na jaře, se snažíme chodit co nejvíce ven. Nedaleko máme rybník, chodíme krmit kachny a ryby. Bydlíme na menším městečku, je tu relativně klid a všude kolem příroda. Přes léto přibudou výlety, až bude mít starší syn prázdniny a manžel dovolenou. Na to se těším moc.
    Krásná soutěž, mimochodem 19.5. mám narozeniny. :-)
    Hezký den, Lenka

    OdpovědětVymazat
  6. Snažíme se být hodně venku, malý rád chodí na procházky s pejskem, takže není problém se sebrat a vyrazit někam na louku a do lesů. Oprášíme jízdní kolo a začínáme i s cyklovýlety :)
    miuka12@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Zabloudila jsem zcela náhodou, a jsem nadšená. Tuny inspirace.
    A co na jaře - určitě herbář, zbíráme co se dá. Zrovna teď syn připravuje levandulový olej a mátový sirup. Hezká aktivita je s poznáváním části květu - takhle jsme rozstříhali tulipány a po uschnutí jsem zalaminovala. U zvířátek v tomto období nás fascinuje životní cyklus - koukáme na bročky, jak se "spojují a lezou společně", hádáme, co se vyklube se které housenky. Sázíme brambory a všechny možné bylinky. Počítáme, zda beruška má lichý nebo sudý počet teček...kopretina, zda má lichý nebo sudý počet okvětních lístků...hledáme květiny na určité písmeno.
    No prostě jaro to je pro nás příroda
    andrea.walachova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Na jaře milujeme kytičky a vše s nimi. Takže jemná motorika trhani, počítáme, kombinujeme, stříháme, foukáme do pampelišek. Vaříme z kytek, vonime,a vše co se točí s kytičkama, milujeme jaro a jeho barevné kyticky.debbie@post.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji za možnost zúčastnit se v giveaway :-) Jelikož to je právě téma, které se u nás teď stává top :-) a také jiná zvířátka od žížal až po ptáčky. Jinak protože mám dva kluky, tak je u nás celoročním tématem jakýkoliv stroj a jeho funkce.

    MaruF

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...