pátek, dubna 24, 2015

Montessori výměna - státy Evropy + giveaway

Tohle zatím byla moje první výměna, které jsme se zúčastnila. Moc jsem se na to těšila a zároveň se obávala, jak to dopadne. Přidala jsem se do skupinky jako poslední, když jedna členka vypadla. Později vypadly ještě dvě, ale náhrada za ně se už bohužel nenašla. Takže ve výsledku jsme tvořily 10 států: Slovensko, Švýcarsko, Itálii, Řecko, Island, Německo, Nizozemí, Velkou Británii, Rusko a moje bylo Španělsko. Každá jsme tedy jednu zemi tvořily 10x. Domluvily jsme se na rozpočtu a na termínu odevzdání.
europe states box montessori spain

Tento týden konečně dorazila větší část balíčků. Musím říct, že to naše aktivity velice obohatilo. Každá maminka pojala tvorbu po svém, každý balíček je originál. Na některé aktivity bych asi nepřišla. Syn si vyzkoušel i takové věci, které bych mu asi doma nepřipravila, protože bych si myslela, že ho to nezaujme. A přitom ho to skutečně zaujalo. Musím říct, že mě moc zajímaly informace o jednotlivých státech, některé informace jsem vůbec neznala. No, mám z celé výměny velkou radost. Až si trochu říkám, jestli jsem toho neudělala málo. Jak moje práce zaujala ty ostatní děti.
Doufám, že až syn povyroste a začne chodit do školy, materiály pro něj budou dobrou učební pomůckou. Snad ho to i po letech zaujme a něco se z toho naučí.
Protože je podle mě výměna aktivit opravdu skvělá věc, zapojila jsem se hned do další. Tentokrát do kontinentů.

GIVEAWAY
Protože jsem Španělsko udělala vícekrát, jeden balíček bych ráda poslala dál. Třeba se další mamince bude líbit tento nápad a také se připojí do nějaké výměny.

Španělsko obsahuje:
lapbook
šablona na výrobu býka
sadu na výrobu královské koruny
mapa na provlékání
olivy
kastaněty
vějíř
3 složkové kartičky
vlajku
puzzle jídlo
omalovánky vlajky EU
dětský evropský pas se zeměmi EU
knížečku s příběhem z EU

A jak se přihlásit do soutěže?
Stačí se připojit ke stránce přes GFC (pokud nemáte, nevadí) a napsat jestli se vám tento nápad s výměnami líbí nebo jestli jste se už takové akce sami zúčastnili. Výherce vyberu pomocí randomu v neděli 24 května.
Hodně štěstí

14 komentářů:

  1. Ahoj,výměny jsou super, taky jsem uvažovala přidat se do této, ale protože jsem měla rozpracováno několik menších výměn,tak jsem se nakonec neúčastnila.Teď když na fb sleduji jaké úžasné věci jste vyrobily či sehnaly, tak toho samozřejmě hodně lituji:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj :-)
    Měla jsem možnost zúčastnit se jedné výměny. Něco se mi líbí víc něco míň. Něco funguje a něco ne.
    Sama jsem chtěla jednu výměnu rozjet ale z těch co se mi ozvali do toho nikdo jít nechce.
    Myslím že je to super nápad a je spousta věcí které bych sama nevyrobila ať už proto že to neumím nebo proto že by mě to nikdy nenapadlo.
    Ráda bych se ještě nějaké někdy zúčastnila ale zatím se mi nedaří k nějaké se připojit.
    Hezký den Em :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi líbí ta různorodost. Každý má jiný nápad, jiné možnosti materiálu. Dokážu ocenit, když maminka několik večerů vyrábí náročnou aktivitu. Jestli ještě nejste v Tématických výměnách na fb, tak se tam přidejte. Určitě se přidáte do nějaké výměny :-)

      Vymazat
  3. Zdravím, sama jsem se žádné výměny neúčastnila ani nevím, kde se takové výměny organizují, ale je to výborný nápad. Moc se mi líbí, co jste vytvořily:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výměny se organizují na různých stránkách na fb. Tahle byla v Tématických výměnách. Pak jsou i různé pytlíkové výměny. Je to pěkné alespoň sledovat pro inspiraci.

      Vymazat
  4. Tak to je po vedena výměna, super nápad a provedení! . .. zúčastnila jsem se zatim jen jedne vymeny, bohužel umu moc nemám, ale je to prima systém.. palec hore a Montessori zdar!

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravim vymeny sem se jeste neucastnila pouze pomahala kamaradce:) mate to nadherne zpracovane👍☺️

    OdpovědětVymazat
  6. Výměn jsem se začala účastnit nedávno. Zatím mi dorazila "první várka" a musím říct, že jsem byla moc spokojená (jistěže se najdou věci, které jdu rovnou "do koše", ale většina věcí je pěkná, použitelná a najdou se i takové, které vyráží dech). Nejhorší je nespolehlivost některých účastníků a neustálé posouvání termínů odesílání. Jinak Výměny jsou úžasný nápad, který hlavně dětem jsou ku velikému prospěchu. Vyplatí se dělat skupinky účastnic, které jsou "ověřené" a komunikují ...potom je to veliká radost pro všechny :-) Přeji hodně vydařených výměn a úžasných a inspirativních nápadů všem :-) Iva ivahavranova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nespolehlivost mě taky dost štve. Doufám, že to syn využije až bude chodit do školy.

      Vymazat
  7. Hezký den, myslím že je to super nápad jak vynést na světlo spoustu dobrých nápadů. i já se zůčastnila asi 3x, ale států nee a tak se ráda inspiruji. Zdeňka

    OdpovědětVymazat
  8. Jednou jsem se účastnila adventní výměny - 24 lidí, 24 aktivit. Trochu jsem se obávala, zda moje aktivita nebude moc "jednoduchá", nebo snad levná (bohužel nebyl stanoven žádný cenový limit), ale když dorazil balík, byla jsem docela překvapená tím, co byly některé maminky (naštěstí minimum) schopny bez problémů odevzdat - např. hmatové pexeso ve formě čtyř párů, navíc neumětelsky nalepených. Za mě výměny ano, ale jako vše - je to o lidech:) Ta vaše "evropská" ovšem vypadá luxusně:)

    OdpovědětVymazat
  9. Nedávno jsem se poprvé účastnila výměny busy bags :) Byla jsem zvědavá... A musím říct, že jsem asi natrefila na velmi šikovnou skupinu. Termín jsme ani jednou nepřesouvali, vše dorazilo v pořádku a hlavně velmi kvalitní a originální výrobky, které by mě ani nenapadly :) Nadmíru spokojena jsem se hned přihlásila do dalších dvou výměn (lapbooky a opět busy bags) s většinou lidí, které už "znám" a doufám, že výrobky budou opět tak kvalitní a skvělé jako napoprvé ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lapbooková výměna měla být původně na Evropské státy - to mi přišlo velmi zajímavé...ale bohužel jsme se nakonec domluvili na jiných tématech :) I tak se moc těším !!!

      Vymazat
  10. Hezký večer, já jsem se také zapojila do několika málo výměn, ale na takové větší si ještě netroufám, ikdyž se mi moc líbí, tak snad jednou se taky nějaká zadaří :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...