úterý, července 28, 2015

Geocaching - poznávání v terénu

Za posledních pár měsíců jsme si našli novou společnou rodinou aktivitu. Geocaching, neboli hledání kešek. Moc se mi líbí, že si můžeme udělat výlet na zajímavá místa a ještě u toho najít "poklad". Syn se na to moc těší, naučil se už spoustu nových slov, která s geocachingem souvisejí.

 Zatím jsme hledali jednoduše ukryté kešky, ale až syn začne chodit do školy, určitě se pro něj stanou zajímavé i ty, ke kterým je potřeba spočítat souřadnice.


 Mapa České republiky je poseta keškami. Češi si totiž v této aktivitě našli zálibu. Zkuste se podívat třeba jen na své město, některé kešky se ukrývají důmyslně uprostřed přelidněného náměstí a jsou velmi malých rozměrů. Děti moc baví hledat. Například jsme jednou takhle hledali v lavičce a vůbec jsme to nemohli najít. Autoři těchto schránek jsou někdy velice šikovní.
Samozřejmě je také spousta kešek ukryta v přírodě, někdy uprostřed lesa, kam se dostanete jen pěšky. Strávíte tak s dětmi příjemný den v přírodě zakončený objevením "pokladu"

Velmi se mi líbí, že geocaching je mezinárodní záležitost. Takže i na dovolené u moře nebo v nějakém cizím městě můžete tuto zálibu také rozvíjet.
Pokud jste to ještě nevyzkoušeli, určitě to zkuste :-) Jenom se musíte zaregistrovat na stránkách geocaching.com a pak můžete jít "lovit"
krásný den
L.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...