úterý, září 15, 2015

Pěstování fazole

Mám moc ráda přírodu a snažím se tuto vlastnost podporovat i u syna. Na přírodě je krásné, že není stabilní, neustále se mění, můžeme sledovat jak na jaře rostou z pupenů listy, v létě jak vše rozkvete. Děti neudrží ještě příliš pozornost, proto jsou pro ně skvělou pomůckou různé rostlinky a semínka, která rychle rostou.
Životní cyklus fazole se dá koupit i jako montessori pomůcka, ale skvěle se dá i doma vypěstovat.
montessori bean

Co budete potřebovat:
- průhlednou skleničku
- ubrousky (kuchyňské utěrky)
- fazoli

Sklenička je důležitá proto, aby bylo možné pozorovat růst kořenů a vlastně celé fazolky, dokud je ještě maličká. Do sklenice dejte nejdříve namačkané ubrousky, měla by být sklenice plná. Poté můžete zaset fazoli, dejte ji ke kraji, aby byla pěkně vidět. Teď už jen zbývá semínko zalít a dát na světlo.

 Asi po třech dnech skořápka praskla a objevily se kořínky, poté začaly vylézat první listy a táhly se za sluncem. Syn se na ní chodil dívat a všem ukazoval, co vypěstoval.
 Ubrousky musíme udržovat stále vlhké. Když už rostlinka pořádně vyrostla, opatrně jsme vymotali kořínky z ubrousků a zasadili. My jsme museli dát fazolce ještě tyčku, protože padala. Syn si ji postavil na poličku, kde má aktivity. Uvidíme, jak dále bude růst.

Krásný den plný nápadů
L.

1 komentář:

Děkuji za Váš komentář

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...