pátek, dubna 22, 2016

Den Země a "výbuch" sopky

Dnes 22. dubna se na celém světě lidé zamýšlí nad tím, co pro nás naše planeta znamená, jak je důležitá a jak ji ochraňovat. V dnešní den se toto děje celosvětově,všichni se spojí a koná se mnoho akcí. Protože je to krásný a ušlechtilý počin, zapojila jsem syna také do oslavy naší Země.

Dnes mi přišel ideální den na uskutečnění experimentů s výbuchem sopky.






Budete potřebovat:
- kelímek
- jedlou sodu
- jar
- ocet
- potravinářské barvivo

Do kelímku dejte jedlou sodu, čím víc tím větší bude "výbuch", přidejte trochu jaru a potravinářské barvivo. Kelímek zvenku zahrňte hlínou, nebo pískem a vytvořte tak úpatí sopky. Pak už jen stačí do kelímku nalít ocet a podívaná může začít.

Na stejném principu lze čistit odpady v domácnosti. Stačí nasypat jedlou sodu do umyvadla a zalít octem, ten vyšumí, uvolní nečistoty a celý odpad umyje.

Ve středu jsme byli na Montessori herničce a tam se povídalo o stromech, o třídění odpadu, také si to děti vyzkoušeli, dávali odpad do malých kontejnerů. Vymalovali si strom a přemýšleli o tom, čím jsou pro nás stromy užitečné.

Právě dnes je skvělá příležitost zasadit na zahradě strom, jít se projít do přírody, do zoo, jít vytřídit odpadky a nebo z nich něco užitečného vyrobit a zrecyklovat je tak. Podívat se, jak vypadá příroda ve světě, říci si jaké rostliny a živočichové jsou ohroženi, šetřit s vodou, používat méně chemie v domácnosti.

Krásný Den Země
L.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...