neděle, srpna 02, 2015

Shrnutí za červen + červenec

V těchto horkých dnech trávíme většinu času u bazénu. Ani se nám do Montessori aktivit moc nechce. Ale, přesto jsou chvilky, kdy se chce syn zklidnit, sednout si a pracovat na úkolu. Syn bude mít brzy narozeniny, tak se snažím připravovat nějaké aktivity, jako dárečky.

Barvy synovi pěkně jdou, proto si je rád opakuje.
O jednotlivých zvířátkách jsme si hodně povídali, tak teď jsme se dali do rozdělování. Jako první syn třídil podle toho, zda žijí zvířata na souši nebo ve vodě. Zvířátka jsou to ještě po mě. Sbíráme postupně Schleich, ale zatím je jich jen pár.
 
Opět jedna dokonalá aktivita, která kluky nikdy nepřestane bavit. Značky aut.


Když není syn v bazénu, tak nakládá písek.

Přemisťování vody pomocí velké pipety. Soustředěně pracoval a zaplnil všechna políčka. Použila jsem korpus od bonboniéry.

S bublifukem může být hodně zábavy a navíc se dítě učí správně dýchat, takže to pomáhá i vývoji řeči.

Doma máme fixy, které mají konec kulatý. Abych synovi pomohla s nimi pracovat, nakreslila jsem na papír kolečka, do kterých syn "ťupal" fixou.


Po delší době si syn rozložil tuto knížku s dráhou a pouštěl si autíčko.

Syn dostal pěnové tvary, se kterými se dá různě pracovat. Zkoušeli jsme je navlékat na špejli i přenášet pomocí kleští na cukr. Také je syn třídil podle tvarů a barev.

 Tak to je tak ve zkratce, to, co jsme dělali poslední dva měsíce. Ještě jsme se hodně koupali v bazénu, krájeli mrkev, starali se o králíčka. Sbírali jsme listí na vylisování a trénovali oblékání. Syn už totiž půjde brzy do školky.
Krásný tvořivý zbytek prázdnin.
L.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...