úterý, října 06, 2015

Aktivity za září

 Září pro nás bylo zlomové. Syn začal chodit do školky, našel si nové kamarády a zároveň jsme přišli o hodně společného času.
Samozřejmě si o to víc vážíme, když jsme všichni spolu doma. Jeden zářijový víkend jsme si udělali trochu akčnější a vydali se s přáteli na putování kolem řeky Doubravky. Bylo to pro nás obohacující. Hned na začátku nás syn upozornil na hada, který se plazil po cestě. Poté jsme potkali také ještěrku. Celou cestu nás obklopovala krásná příroda a my jsme si to moc užili.

snake


 Třídění syna stále baví, teď už vymýšlím těžší varianty.
 Nová aktivita bylo vyndavání kousků houbiček z vody. Myslím si, že syna moc zaujala.
 Aktivita s věží. Vytvořila jsem karty s půdorysy jednotlivých kostek věže. Syn pak na ně pokládá správné kostky.
 Tyhle bambulky se dají využít různě. Kleštičky na cukr jsou k nim velikostně akorát.
 Když už byl syn větší, dostal knížku, kde jsou na každé stránce nějaké puzzle. Knížka ho sama o sobě moc nezaujala, tak mu alespoň vždy vyndám nějaký obrázek a dám zvlášť do misky. Když staví bez předlohy, je to pro něj zajímavější, víc se soustředí.
 Podařilo se mi sehnat šablonku se zvířátky. Mají různé druhy. K obkreslování syn používá trojhranou tužku, která musí být hodně ořezaná. Práce se šablonou vyžaduje trpělivost. S namalovanými zvířátky se dá ještě dále různě pracovat.
  Na podzim chodíme rádi do přírody sbírat různé šišky, šípky, kaštany a žaludy.

 Pracovali jsme na zahradě a syn nám také pomáhal.
 V září jsme byli také u babičky na pouti.

Zbytek září jsme bohužel proleželi v posteli, byli jsme nemocní. Čas jsme tak trávili spíše u televize nebo si četli. Syn má moc rád angličtinu pro nejmenší, na kterou jsem koukala jako malá.
Krásný podzim
L.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...