pondělí, dubna 11, 2016

Za poslední dny

Jarní nálada se u nás projevuje tím, že chodíme více do přírody a na výlety.
U babičky v rostou v lese sněženky a bledulky ve velkém. Rád zkoumá přírodu, hledá broučky, ptá se jak se která květina jmenuje.

 Při jednom našem výletu jsme narazili na tuto studánku.

 Výtvarné aktivity mají u syna největší úspěch. Rád pracuje se štětcem, vodovkami a lepidlem. Snažím se podporovat ho ve stříhání, které zatím nemá příliš v oblibě. Lépe mu jde razit tvary razidlem.




 Při práci s věží mě překvapila jeho fantazie. Rozmístil okolo zvířátka. V poslední době syn vyžaduje prohlížení encyklopedií a povídání o zvířatech. Má rád lva, možná proto, že je to jeho znamení.



Na jednom z našich výletů. Na Zelené hoře jsme našli i kešku. Úplně poprvé byl syn také na hřbitově. Vysvětluji mu, jak to chodí, když někdo umře. Zatím je to pro něj asi těžko pochopitelné, teoretické, umí si představit maximálně tak přejetou žábu nebo zabitého králíka.


Kuličková dráha byl skvělý dárek. Pečlivě jsme vybírali, aby  byla dřevěná a přírodní. Není vůbec lakovaná. Syn s ní zkouší svou představivost. Někdy se rozčiluje, že se kulička nekutálí, jak by chtěl. Rád staví s tatínkem. Je to přesně ta hračka, která ukáže chybu a dítě to přesně vidí.


Z výměny kontinenty máme tuto evropskou hru. Je naprosto jednoduchá a zároveň naučí dítě známé osobnosti, místa i symboly zemí.


 Chodíme teď spolu na záhonek, sledujeme jak roste, co jsme zaseli. Jaro je plné objevů, nedávno jsme sledovali obrovského brouka, jak nám plave v bazénu. Sledujeme jak se stromy obalují pupeny a přilétají ptáci z teplých krajin. Těším se, že teď spolu budeme moci jezdit na víc výletů a hledat kešky.
krásné dny
L.

2 komentáře:

  1. Dobrý den, můžu se zeptat,kde jste pořídili kuličkovou dráhu? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry den, to uz presne nevim, mozna na postavme.cz je to znacka varis, je nemecke vyroby. Zkuste pohledat, byla na objednavku.

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...