úterý, října 18, 2016

Naše uspořádání pomůcek a hraček

Ráda se nechávám inspirovat a virtuálně nakukuji do dětských pokojíčků. Každá rodina si s tématem montessori výchovy poradí po svém a to je na tom tak okouzlující. Důležité je zachovat myšlenku a přizpůsobit ji svým možnostem. Dlouho se u nás stěhovalo, různě jsem měnila uspořádání nábytku a zkoušela, co nám bude vyhovovat. Myslím si, že v současné době jsme už našli, co jsme hledali.
Aktivity má syn rozdělené podle místností. V obýváku má puzzle a pexesa, to jsou nejčastější hry, které děláme dohromady, zapojují se i návštěvy. Syn má totiž rád společnost a proto jsou tyto aktivity v obývacím pokoji. Také tu má svůj koutek s křesílkem a knížkami. Křesílko jsme několikrát přesunovali, ale používá ho i ke sledování televize, tak je nejlepší místo v obýváku. Knížky tu má naučné u kterých někdy potřebuje diskuzi s dospělým, jindy si jen tak sám listuje.

 V kuchyni máme hlavně věci týkající se vaření, takže tam má zástěru, vařečky, váleček, kráječe, ale také mlýnek na kávu a hmoždíř.
Pokojíček je jeho království, kde má stůl s pastelkami. Vždy má připravené omalovánky a volné papíry. Když si chce malovat s vodovkami, nebo prstovými barvami, tak mu je vyndám.


 V policích má připravené aktivity, snažím se je tak každých čtrnáct dní obměňovat, aby tam měl vždy něco nového a aktuálního.


  Jako každý kluk má hodně autíček, která si parkuje buď v garáži, nebo je má v krabici, kterou různě přenáší, podle toho, kde si právě hraje.


Stavebnice má uklizené v krabicích pod postelí, má tam také pohádky, které čteme před spaním.



Přeji všem krásné a v teple strávené dny
L.

1 komentář:

  1. Sice nemám děti, ale tento pokojíček vypadá skvěle, hlavně to houpací křeslo v mini verzi je roztomilé :D
    Jinak na mém blogu teď probíhá giveaway, kdyby jsi měla zájem: http://www.terripeterk.com/2016/10/give-color-to-your-hair-giveaway.html :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...