pátek, srpna 29, 2014

KNÍŽKY, KTERÉ SI RÁDI ČTEME

Syn má moc rád knížky a já ostatně taky. Každý den mu čteme před spaním. Často si v nich jen tak listujeme a prohlížíme obrázky. Dříve u nás vyhrávaly pohádkové příběhy, samozřejmě je čteme stále. Ale syna už teď začínají zajímat různé tématické knížky. Má rád auta, zvířata. A hlavně já jsem víc náročnější na výběr knih.
Tady je takový malý seznam toho, co máme doma:

- Kůzlátka a hloupý vlk - knížka ještě po příteli, jsou tam klasické pohádky, jako hrnečku vař, kohoutek a slepička, asi tak půlka z nich je krásně veršovaná.
kůzlátka a hloupý vlk


- Večerní pohádky z velkého Stromodomu - objevila jsem po mě a úplně se mi vybavilo jak jsem ji četla. Má velká písmenka, takže super i pro školáčky, krátké pohádky, krásné obrázky. Má oblíbená.
večerní pohádky z velkého stromodomu

- Nauč mě mluvit - skvělá knížka, půlka je abeceda, ke každému písmenku jsou obrázky, v půlce je lidské tělo a oblečení, zbytek jsou říkanky. Velmi často ji čteme a pracujeme s ní.
nauč mě mluvit

- Obrázková knížka - po příteli, je to obrázkový anglický slovník, jsem z ní nadšená, je tam spousta témat, roční období, čas, ranní rituál, vše krásně rozřazené. Nemáme ji tak dlouho, ale určitě s ní budu pracovat.
obrázková knížka, jazyk hrou angličtina

- Malé pohádkové knížky - klasická pohádková leporela, hezké obrázky, bereme často na cesty do auta.
perníková chaloupka, Budulínek, o koblížkovi, O červené Karkulce


- Angličtina pro děti - dvě pohádky, dvojjazyčně, za každou jsou úkoly na procvičování čtení, psaní a počítání. Synkova oblíbená. Jednu dobu jsme mu ji četli neustále.
perníková chaloupka, červená karkulka anglicky

-Abeceda s básničkami - hezky zpracovaná knížka, u každého písmenka je básnička a úkoly, i pro školáky
abeceda s básničkami

2 komentáře:

  1. Jéé, Kůzlátka a hloupý vlk máme doma taky. Je to ještě po mě, takže už má svoje roky :-D. Ale naší malé Esterce (7 měsíců) jí čtu ráda. Máme doma i Pohádky z velkého Stromodomu, ale k té jsme se ještě nedostali. Teď čteme Pohádky na dobrou noc. Jsou tam kratičké příběhy tak na půl strany.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den paní Kunderová,

      pohádky z velkého Stromodomu máte stále doma? Knížku zoufale sháním a jsem ochotný za ní štědře zaplatit. Prosím, ozvěte se mi na mail - olda.janacik@seznam.cz

      Předem děkuji za odpověď.

      Janáčík

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...