pondělí, srpna 18, 2014

STOJÁNEK NA PASTELKY

stojánek na pastelky podle montessori

Ted si v poslední době hodně oblíbil kreslení a vybarvování pastelkami. Nejraději má omalovánky, kde není barevná předloha a může si tak vybarvovat jak chce. Dřív jsem mu pastelky dávala jen pod dohledem, ale teď už je má k dispozici neustále. Naštěstí už pochopil, že na zeď se nemaluje a vždycky má po ruce papír. Snaží se být pečlivý a vybarvovat jen určité políčko, i když samozřejmě mu to ještě moc nejde. Alespoň už se dostal z období, kdy jen bezmyšlenkovitě čmáral.
Abych mu jeho tvoření ještě více usnadnila, vytvořila jsem mu stojánek na pastelky. Dle Montessori má každou pastelku ve zvláštním kelímku. Ted už třídění pochopil a pastelky vrací podle barev. Barvy celkově mu pěkně jdou.

 U všeho si pomáhá vyplazeným jazýčkem :-)


Někdy mu musím připomínat, aby pastelky vůbec vracel.


x

2 komentáře:

  1. Dobrý den, nerozumím proč píšete "alespoň se dostal z období, kdy jen tak bezmyšlenkovitě čmáral." Jde přece o stejně důležité období jako když dítě začne vymalovávat. Nemyslím si, že děti jen tak bezmyšlenkovitě čmárají, čmárají, protože objevují stopu, kterou jejich pobyb pastelkou zanechává. Naše 18ti měsíční dcera dokonce občas na svou čmáranici ukazuje a štěká. Nevím, jestli se mi opravdu snaží říct, že nakreslila psa, ale rozhodně to nemohu vyloučit. :) Pokud to vidíte jinak, budu ráda za Váš názor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      máte pravdu, i kreslení čar a různých vlnek je důležité pro správné držení tužky, zpevnění svalů ruky, to děti trénují i ve škole. Také tím procvičují svou fantazii. Měla jsem spíše na mysli to, že nastalo jiné období, posun jinam, do pevnějších linií, kdy respektuje daný tvar a jeho hranice.
      Můj popis nebyl příliš vhodně zvolený.
      hezký den

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...